- COACHING CIRKELS te Brugge (Oefenavonden voor allen)

11 februari 2016

23 maart 2016

22 april 2016

26 mei 2016
> meer info op onze blogpagina

.

 

 

 

Coaching cirkels : een ontmoeting tussen coaches en coachees

  • Zit je met een bepaald project in je hoofd en je wil graag support om die te concretiseren?
  • Je wil voluit leven maar een aantal obstakels verhinderen je om helemaal te groeien en te bloeien?
  • Je weet dat feedback je evolutie kan versnellen en je stelt je open om gechallenged, gesteund, bevraagd, geinspireerd te worden.
  • Je wil graag uitgedaagd worden om volledig in je kracht te staan en bewust worden van je functioneren.

Dan ben je welkom op de coaching circle avond in Brugge, samen met andere mensen die willen creŽren, imagineren, zichzelf en hun projecten in de wereld brengen. Je hebt niets anders nodig dan een open geest en de wil om de kracht van de collectieve intelligentie te gebruiken.

  • Je bent coach, therapeut, leidinggevende, begeleider, en je wil graag inspiratie, ondersteuning, supervisie krijgen naast het aanleren van specifieke technieken zoals natuurcoaching, symboliek coachen, energetische tools en emotioneel -lichaamsgerichte aanpak naast scherpe technieken als herkaderen en provocative coaching. Je wil via mentoring je begeleidingsskills aanscherpen. Je wil je dossier indienen bij de International Coaching federation en wil daarvoor input.

Dan ben je welkom op de coaching circle avond in Brugge, om samen met een groepje me sen aan je vaardigheden te werken in een ontspannen en ondersteunende sfeer. Je krijgt begeleiding van een professional certified coaches met jaren ervaring in life en organisatiecoaching, zowel in face to face als in teamcoaching.

Deze cirkels staan open voor individuen en professionals uit de profit en non profit sector.

"Als verdere ondersteuning bij het opzetten van de coachingpraktijk en mogelijkheid om coachingskills te verdiepen zijn er supervisiesessies. Het maakt deel van de professionele en persoonlijke groei van eenieder.

Naast de rijkdom van het delen van ervaringen, cases en coachingtools is het ontvangen en geven van feedback fundamenteel in het werk van coach. En vooral : het helpt je groeien en zelfzekerheid opdoen als coach of toekomstige coach."

Supervisiesessies worden het jaar door voorzien voor diegenen die nog meer diepgang willen tussen of tijdens de trajecten Explorer-Discoverer-Expert. We stellen deze sessies ook open voor externen die willen kennismaken met onze aanpak en visie. Je kan de data terug vinden op onze site of je kan ook een groepssessie aanvragen als er minimum 3 deelnemers aanwezig zijn.

INDIVIDUELE SUPERVISIE

Voor meer persoonlijke onderwerpen, delikate materie en voor meer specifieke thema's kan je je gerust richten tot de mentor-coaches van de BAO Elan Vital school.

Iedere coach bij ons heeft ook een therapeutische vorming die hijzij gebruikt als aanvulling op 'gewone' coaching indien nodig en gewenst. We kunnen jullie begeleiden in de keuze van de aangepaste benadering/methodiek afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften. We weeken in het bijzonder met brief therapy, narrative coaching, ademwerk, Emotional Freedom Techniques, energetisch werk, rituelen en symbolisch werk, dans en beweging, familie -en organisatieopstellingswerk, body-mind benaderingen, kunstzinnige creative technieken, hedendaags chamanisme... Je kan ook kiezen voor verschillende supervisors afhankelijk van je onderwerp, je doelstellingen je affiniteit.

SUPERVISIE IN GROEP

Doelgroep :

iedere coach (ervaren of beginnende ), counselor, trainer-coach, leidinggevende of professionele die met mensen werkt en die zijn coachingcompetenties wil aanscherpen en die verdieping wil in zijn/haar professionele EN persoonlijke ontwikkeling

Om je dossier in te dienen bij ICF heb je een minimum van 10 uur supervisie nodig bij een supervisor. Van die 10 uur kunnen er 7 uur in groep gevolgd worden. 1 dag groepssupervisie attesteert dus 7 uur supervisie.

Methodologie :

Je werkt vanuit diverse velden : 4 percepties, 4 oogpunten, 4 posities, 4 rollen die je elk hun eigenheid en leervermogen bieden.

1. als coach : je coacht vanuit de competenties die je wil oefenen bvb directer durven zijn, creatieve technieken gebruiken, meer 'prťsence' hebben, tools gebruiken waartegen je wat weerstand voelt, je oefent prefrontaliseer- en mindfulnesstechnieken, je gaat nieuwe zaken uitproberen met peers voor je dit doet met 'echte' klanten. In deze dragende leeromgeving krijg je gelegenheid om de competentie of nieuwe' tools te integreren via het inoefenen en herhalen. Je kan ook worden uitgedaagd om uit je comfortzone te gaan en zo te stretchen ...zonder teveel te stressen Je ondervindt de waarde van het ontvangen van feedback als evolutiemiddel.

2. als klant : je wordt gecoacht over een 'echt ' thema (vb je legitimiteit als coach durven neerzetten, durven geld vragen, je intuÔtie en assertiviteit gebruiken, specifieke moeilijkheden die je ondervindt... ) en je kan achteraf feedback geven aan de coachende collega. Mild maar niet laks. De reacties van de observatoren verdiepen je eigen proces. Je ondervindt aan den lijve de effecten van coaching, je empathie wordt vergroot, je gaat in de ervaring in plaats van erover te spreken of te lezen. Je kan dieper gaan in je eigen proces want de begeleider is een ervaren professional die je confronteert en aanmoedigd in je persoonlijk proces. Je leert nieuwe en diepgaandere tools. Je ervaart de grenzen tussen therapie en coaching en je wordt steeds bewuster van je schaduwkanten, maskers en krachten.

3. als actieve observator : vanuit de metapositie denk je na over strategie, prťsence en vraagstellingstechniek. Je leert scherpe en gepaste feedback te geven en doet suggesties aan de coachende persoon. Je leert exponentieel via de input van andere 'zielsgenoten' observatoren en die synergie geeft je een intellectuele, professionele en emotionele boost. Je laat je inspireren anderen.

4. als groepslid : je maakt deel uit van de groepsdynamiek van een specifiek systeem (zoals die in bedrijven en organisaties ook voorkomen) en waarvan je de mechanismen leert ontleden. Je capaciteiten als team coach worden geoefend en je leert over de posities, (machts)verhouding en de dynamische processen. Je ondervindt de waarde van een coaching community, van coŲperatie, collaboratie en synergie. Je maakt actief deel uit van een ondersteunend netwerk aan en wordt medeschepper van hoe je wil dat de wereld er uit ziet. Want we zijn de voorouders van de toekomst.

DaniŽlle De Wilde

PCC - ICF

(Professional Certified Coach by International Coaching Federation)
  • Bijdrage : max. 3 deelnemers aan 70 excl. BTW per deelnemer
  •  

  • Plaats: Raamstraat 71 /01 te 8000 Brugge
Onze Newsletters
BAO-ZOOM (Blog)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Place Van Meyelplein 16 --- Brussel 1040 Bruxelles --- T +32 (0)2 732 48 44 --- F +32 (0)2 732 94 92 --- info@baogroup.be