Elan Vital instituut voor Mentoring & Coaching  
Persoonlijke Groei & Introductie tot Coaching
DE BAOGROUP IN DETAIL
EXPLORER - Introductiecyclus - (in detail)
> Data, agenda, voorwaarden & prijzen

Op exploratietocht naar zichzelf en de anderen - De 'Coach Attitude' (7 x 2 dagen) > online inschrijven

In 7 weekends - 14 dagen - gaat de deelnemer op ontdekkingstocht naar de fundamentele mechanismes van zijn eigen functioneren en naar de relationele systemen die hij constant aanlegt met de anderen.

Dit in een omgeving van vertrouwen en creativiteit. We onderzoeken onze directe biotoop, de unieke planeet waarop ieder individu leeft en we leren de gewoontes van anderen planeten te begrijpen en te respecteren.

Dit traject is voornamelijk gericht op persoonlijke groei via specifieke coaching tools. EXPLORER stelt het individu in staat om zich te integreren in een omgeving die zich open stelt dankzij een beter controle van de impulsen, een adequater gebruik van competenties en potentiŽel en, het zich eigen maken van de ondersteunende overtuigingen die toelaten volledig te zijn wie we echt zijn en te doen wat we echt willen.

"Weet wat je wil - Weet wat je nodig hebt - Wil wat je nodig hebt"

EXPLORER richt zich tot iedereen, tot iedere persoon die:

 • harmonischer wil leven binnen de verschillende contexten van zijn leven :familiaal, sociaal, professionneel,
 • een aanstekelijke sereniteit wil verwerven om die uit te stralen met de partner, de kinderen de collega's, de hiŽrarchie op het werk van hoog tot laag ...

Kortom om de 'Coach Attitude' te leven en te beleven met alle mensen die we ontmoeten.

De 7 EXPLORER modules zijn open tot groepen van 20 tal personen, in een interactieve,aangename, speelse en participatieve omgeving.

Ze helpen om een know- how te integreren zowel op het vlak van het ZIJN ( savoir- Ítre) en het DOEN (savoir- faire).

Zo blijft men in permanente ontwikkeling. Om de 'Coach Attitude' zoveel mogelijk te verspreiden in die domeinen die ons essentieel lijken voor het bouwen aan een betere toekomst voor onze planeet, bieden we speciale prijzen voor koppels, toekomstige ouders en leerkrachten.

----------------------------------------

EXPLORER CYCLUS te BRUGGE

 

----------------------------------------

De 7 Modules van de Explorer cyclus

Module 1 : KRACHTIG COMMUNICEREN EN ZELFCOACHING

 • De basics van een goede empathische, assertieve communicatie, de verschillende communicatiecanalen in hun subtilititeit,
 • De menselijke psycho-logische niveau's en hun concrete uiting in het dagelijks leven
 • Hoe reageren we ?De G-plekken in de menselijke focus : Gedrag, Gevoel, Gedachten. Interactie tussen voelen, denken en handelen, de invloed ervan op onze omgeving
 • Eerste benadering van de sociale typologie om onze relatie met anderen beter te begrijpen. Doe niet aan een andere wat je zelf niet graag wil : een actueel paradigma?

  ^

Module 2 : HUMAN SOFTWARE EN OBJECTIEVEN : the BODY-MIND manual

 • Hoe bereiken wat men wil ? Hoe definiŽer je je objectief ? Op welke manier kan je je zenuwstelsel doen participeren om het behalen van concrete, meetbare en tastbare objectieven die soms verder gaan dan wat je tot nu toe mogelijk achtte?,
 • Op welke manier kan je een vruchtbare relatie aan met alle mogelijke gesprekspartners? Hoe kan je info verkrijgen, dialoog aangaan, er zeker van zijn dat de boodschap goed begrepen en ontvangen is, hoe kan je een sfeer creŽren van vertrouwen en openheid?
 • Welke zijn de externe en interne stimuli die ons doen reageren? Hoe zit onze 'software' in elkaar in de verschillende domeinen van ons leven ? Wat is de 'gebruiksaanwijzing van ons brein?

^

Module 3 : HET SPEL TUSSEN BEWUST EN ONBEWUST : the Inner Game

 • Wat doet ons telkens op dezelfde manier reageren ?
 • Welke overtuigingen, denkpatronen, drijven ons telkens onbewust in dezelfde spiralen ?
 • Welke scenario's spelen we telkens terug in het teater van ons leven ?
 • Op welke manier kunnen we een time-out inlassen om in specifieke situaties niet weeral op automatische piloot te springen ? Hoe komaf maken met de terugkomende patronen die ons verhinderen "totaal "te leven?

^

Module 4 : PERCEPTIES, POSITIES EN TRANSACTIES

 • De meest belangrijke concepten uit de Transactionele Analyse en de studie van de menselijke verhoudingen dankzij concrete en practische toolsdie ons helpen om elkaar nog beter te begrijpen...
 • Op welke manier worden we graag gewaardeerd? Hoe kunnen we onze waardering uiten tav onze gesprekspartners ?
 • Hoe kunnen we de andere stimuleren om te groeien, uit de comfortzone te treden , aanmoedigen zonder te doen panikeren en zelfvertouwen te schenden?
 • Geweldloze communicatie : hoe blijven dialogeren zonder in vechterspositie te belanden?

Module 5 : JOURNEY OF THE HERO: REIS DOOR DE ELEMENTEN. HET TAO SPEL

 • Verkenning van de verschillende traditionele waarheden dmv een spel : een initatiereis in het hart van de 4 elementen en gebaseerd op de laatste ontdekkingen van de neuropsychologie.
 • Het gaan om een persoonlijke 'vindtocht', een Vision Quest waarvan de inzichten je zullen verbazen. Het is als het ware een coachingtocht waar je de analogieŽn met een coachingtraject makkelijk op een ludieke en diepgaande manier zal ervaren : objectief, de remmingen, valkuilen, hulpbronnen, strategieŽn en actieplan.
 • Aarde, Lucht, Water, Vuur : ieder element stemt overeen met een etappe in the Journey of the Hero die ieder van de deelnemer is onder de hoede van een Game Master...

^

Module 6 : MASKERS & KWALITEITEN : Kwetsuren en Krachten

 • Hoe kunnen we de maskers herkennen die we dragen en die ons hielpen te overleven in onze culturen, opvoeding, en vorige levenservaringen?
 • Typologie van de '5 kwetsuren', de typische karakterstructuren met hun valkuilen en uitdagingen . Op welke manier kunnen we die concepten gebruiken in ons dagelijks leven?
 • Welke zijn onze essentiŽle, kernkwaliteiten, hoe komt het dat we sommige gedragen bewonderen en allergisch zijn voor anderen ?
 • Hoe kunnen we de communicatie verdiepen en omgaan met diegenen die totaal anders functioneren ?

^

Module 7 : THE HEART OF THE BODY : de alchemie van somatische en emotionele intelligentie, de kracht van de symboliek

 • Psycho-neuro-immunologie : de neuro-sciences helpen ons om steeds meer te weten over die speciale intelligentie gebaseerd op " the second brain ", die pre-verbaal is en gebaseerd op lichaam en emoties. Hoe kunnen we die krachten gebruiken?
 • Hoe zichzelf beter beheren, ontspannen, de stress doen verminderen, de emoties tot expressie laten komen voor een gezonde geest in een gezond lichaam?
 • Wat is intuitie? Hoe die aanscherpen en ontwikkelen? Wat is de plaats van intuitie in het nemen van beslissingen?
 • Wat is de kracht en het belang van visualisatie bij het bereiken van objectieven of het in kaart brengen van situaties?
 • Hoe de kracht van de zintuigen gebruiken om in het veld van potentialiteiten datgene te creŽren wat voedend en dragend is ?

^

Onze Newsletters
BAO-ZOOM (Blog)
BAO ON FB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Place Van Meyelplein 16 --- Brussel 1040 Bruxelles --- T +32 (0)2 732 48 44 --- F +32 (0)2 732 94 92 --- info@baogroup.be