Elan Vital Instituut voor Mentoring & Coaching
Coachingopleiding / Cyclus 2
Cyclus 2 - DISCOVERER - (Inhoud)

 

.EXPLORER heeft je zin gegeven om meer te weten te komen ? Om de competenties van een echte coach te verwerven? Je wil deze specifieke competenties integreren in je professionele activiteiten of je zelf als professionele coach lanceren? DISCOVERER vervolledigt de eerste opleiding EXPLORER met meer het accent op al wat een coach moet kennen, kunnen en zijn...

In deze Discoverer reeks van 9,5 dagen namelijk 9 dagen (63 uren) + 1/2 dag certificatie voor zij die verder willen ligt de focus op het integreren van de coachcompetenties en het praktisch gebruik van de coachingtools in een professioneel kader (individueel, life en/of executive coaching)

Deze reeks wordt gevalideerd door een praktische proef. U krijgt dan een Elan Vital Mentoring & Coaching certificaat als bewijs voor het volgen van een specifieke coachopleiding. Tijdens de reeks worden 10 uur supervisiemomenten met ICF gecertifieerde mentoren ingelast. De deelnemers die er voor kiezen worden voorbereid op de ACC-certificatieproef van ICF www.coachfederation.org en/ of op het indienen van hun dossier voor de titularisatie bij de European Coaching Association www.europeancoachingassociation.be.

Certificatiedagen voor Discoverer
Nieuwe data volgen : > inschrijven

DISCOVERER legt het accent op de fundamenten die ervoor zorgen dat je de overgang naar het beroep van coach op een adequate manier kan ondernemen:

  • Het coaching proces van A tot Z: welk kader en hoe het kader aangeven ? In termen van tijd, confidentialiteit, van rechten en plichten van de coach/ opdrachtgever/ klant, ethiek en grenzen, verschil tussen therapie, consulting, mentoring en coaching. De 11 coach competenties volgens ICF be-grijpen en toepassen.
  • De commerciële aspecten: jezelf als coach durven verkopen, hoe jezelf krachtig te presenteren ? De (latente en manifeste ) behoeften van de klant bloot leggen, detecteren van addertjes onder het gras, verborgen agenda's, hoe een coachingcontract opstellen, welke tarieven kan je vragen?....
  • De Coachende Houding: hoe tegelijkertijd empathisch en neutraal blijven ? Wanneer mild en wanneer 'medegenloos' zijn als coach? Hoe je schaduwzijde onderkennen en 'beheren' ? Overdracht en tegenoverdracht : hoe daarmee omgaan tijdens de contacten met de verschillende coachees ? Welke tools gebruiken met wie, waarvoor en hoe? Hoe omgaan met follow up en tasking? Coaching: face to face, per email en telefonisch : de verschillen..

Tenslotte, ... essentieel element voor de ICF certificatie maar vooral om aan de deelnemers 'quantum' sprongen te laten doen in hun praktijk van de 11 coach competenties : 10 uur worden besteed aan supervisie. Tijdens deze uiterst praktische sessies, waar feedback en feedforward worden gegeven ahv concrete situaties, krijgen de coaches in spe denkpistes en handgrepen om hun interventies te optimaliseren... Allemaal waardevolle benaderingen voor diegenen die op snel ritme hun waaier aan competenties wil uitbreiden…..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Discoverer 2017 te BRUGGE > online inschrijven Nieuwe data volgen

  • Module 1 : Het Coaching-Proces van A tot Z & De Coach Attitude 1
  • Module 2 : De Commerciële Aspecten & De Coach Attitude 2
  • Module 3 : Het Coaching-Proces van A tot Z & De Coach Attitude 3

Prijs van de Discoverer-Opleiding : zie http://baogroup-be.com/prix/

 

Onze Newsletters
BAO-ZOOM (Blog)
BAO ON FB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Place Van Meyelplein 16 - Brussel 1040 Bruxelles - T +32 (0)2 732 48 44 - F +32 (0)2 732 94 92